Brokolicovo špenátová polévka s česnekovými krutony

Jak spousta lidí zeleninové krémy vyloženě nesnáší, já je naopak k smrti zbožňuju. Pěkně vzít pár druhů zeleniny, společně je uvařit, rozmixovat a hotovo. Pro mě čím hutnější, tím lepší

Ingredience na 4 porce

150 g sušeného žlutého hrachu
1 brokolice
2 velké hrsti čerstvého listového špenátu
sůl
pepř
2 stroužky česneku

Česnekové krutony:

2 rohlíky či jiné světlé pečivo, 3 stroužky česneku, olej

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1
Hrách si dáme ideálně dopředu přes noc namočit. Vodu poté slijeme, hrách ještě několikrát důkladně propereme a dáme vařit s 1,5 litrem vody asi na 35 minut.

2
Až je hrách měkký, přidáme do polévky růžičky brokolice, ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem a 2 minutky povaříme. Na poslední minutu vaření přidáme špenát. (Není žádoucí vařit brokolici se špenátem příliš dlouho, zelenina by zbytečně přišla o vitamíny a polévka by ztratila výraznou zelenou barvu. Všichni pamatujeme na tu hnusnou šedou špenátovou polévku ze školní jídelny, že jo?

3
Polévku poté ihned rozmixujte.

4
Na krutony si nakrájíme pečivo na kostičky, které krátce opečeme na pánvičce s troškou oleje a prolisovaným česnekem.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře