Broskvové cannelloni

Kuchyně: italská
Obtížnost přípravy: Náročný
Doba přípravy: 75 min.
Porce: 4

Seznam surovin

máslo 1 kus (na vymazání)
strouhanka 1 hrst (na vysypání)

Na polevu:

vanilka 1/2 kusu (vydlabaná dřeň s drobnými semínky z vanilkového lusku)
mléko 5 decilitrů
cukr krupice 80 gramů
vejce 1 kus
pudinkový prášek vanilkový 1 balíček

Na náplň:

broskve 600 gramů
těstoviny 16 kusů (Cannelloni – trubičky)
mandlové lupínky 70 gramů
voda 1 decilitr
med 2 lžíce (lze nahradit javorovým sirupem)
šťáva citronová 1 lžíce
moučka škrobová 1 lžíce
skořice 1 lžička (mletá)

Postup přípravy

Pudinkový prášek a 2 lžíce cukru rozmícháme v 1 dl mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme pudinkovou směs a na mírném ohni za stálého míchání vaříme 2 minuty. Hustou směs odstavíme z ohně, za častého míchání ji vychladíme a pak vmícháme vejce.

Mandle opečeme za stálého míchání na suché pánvi. V kastrůlku svaříme sirup nebo med s vodou, citronovou šťávou, vanilkovou dření a zbylým cukrem a vmícháme tři čtvrtiny mandlí, skořici a na kousky nakrájené broskve. Škrobovou moučku rozmícháme v troše studené vody, vmícháme do horké směsi a za stálého míchání minutu povaříme na mírném ohni. Odstavíme ji z ohně a necháme vychladnout.

Cannelloni naplníme připravenou broskvovou směsí a naskládáme je těsně vedle sebe do vymazané a vysypané zapékací mísy. Když je dno pokryté, potřeme cannelloni částí pudinkové kaše a urovnáme na ně druhou řadu naplněných těstovin. Přelijeme je zbylou pudinkovou kaší a posypeme zbylými mandlemi.

Naplněnou mísu vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a zapečeme 40 minut. Cannelloni můžeme podávat horké nebo i studené.

Poznámka k receptu

Můžete ji podávat jako sladké jídlo nebo originální dezert.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře