Broskvový nákyp se skořicí

Kuchyně: evropská
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 90 min.
Porce: 4

Seznam surovin

broskve 350 gramů
rýže 200 gramů
mléko 1 litr
vejce 3 kusy
cukr moučkový 100 gramů
máslo 60 gramů
citronová kůra 1 špetka (strouhaná)
skořice 1 špetka (mletá)
sůl 1 špetka
máslo (na vymazání mísy a přelití)
smetana na šlehání (na ozdobení)

Postup přípravy

Rýži přebereme, nasypeme do vroucího mléka se špetkou soli, promícháme a vaříme, dokud rýže nezměkne a nevznikne hustá kaše, kterou necháme vychladnout.

V míse utřeme změklé máslo se žloutky, cukrem, strouhanou citronovou kůrou a mletou skořicí. Přidáme vychladlou rýžovou kaši a dobře promícháme. Na závěr do této směsi zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z vaječných bílků.

Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem a dno poklademe vrstvou rýžové směsi. Poklademe ji vypeckovanými a nakrájenými broskvemi a zakryjeme je zbylou rýžovou směsí. Pokud nám ještě zbyly nakrájené broskve, zapícháme je do horní rýžové vrstvy. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 160 – 170 °C a zapečeme asi 30 minut dozlatova.

Hotový nákyp přelijeme rozehřátým máslem, podle chuti ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře