Broskvový sorbet s ryzlinkem

Seznam surovin

broskve 750 gramů (zralé)
víno bílé 250 mililitrů (Ryzlink rýnský)
cukr krupice 200 gramů
šťáva citronová 2 lžičky
sůl 1 špetka

Postup přípravy

Broskve vypeckujte, nakrájejte na kousky a vsypte do nádoby vhodné na mixování. Přidejte cukr, sůl, ryzlink a rozmixujte dohladka. Podle chuti a zralosti broskví dolaďte citronovou šťávou, vychlaďte a zmrazte ve zmrzlinovači. Počítejte s tím, že kvůli velkému množství vína se sorbet bude dělat déle a zůstane měkčí, než jste zvyklí. Je tedy nutné ho ještě domrazit v mrazáku.

Poznámka k receptu

Ryzlink udělá z jinak trochu nudného sorbetu chuťovku, za kterou by se nemusela stydět ani špičková restaurace. Dejte si záležet a použijte perfektně zralé broskve a nejlepší ryzlink, jaký seženete.

ASI 1 LITR
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře