Brownies Red Velvet

Kooperace klasických brownies s legendárním červeným dortem vyúsťuje v nadstandardní kousek. A s krémovou polevou navrch!

Suroviny (16 ks porcí)

Brownies:

máslo 225 g
přírodní krupicový cukr 400 g
vejce 2 ks
kakao 1 lžíce
jedlá soda 1 lžička
hladká mouka 2 hrnky
špetka soli
pár kapek červeného barviva
rostlinný olej na vymazání

Poleva:

máslo pokojové teploty 2 lžíce
krémový sýr 120 g
vanilkový extrakt 2 lžičky
cukr moučka 190 g

Postup

Troubu předehřejte na 180 °C. Čtverhrannou formu nebo pekáček důkladně vymažte olejem a dejte stranou.

V kastrolu rozehřejte máslo. Nechte 5 minut chladnout a pak vmíchejte cukr, až se dobře spojí. Rychle a po jednom zašlehejte vejce, pak vanilku, kakao, sodu, mouku a barvivo podle přání.

Vláčné těsto vlijte do formy a povrch uhlaďte. Pečte 22 až 27 minut, pak vyzkoušejte vpichem špejle. Mají na ní ulpět vlahé drobečky. Brownies nechte úplně vychladnout.

Přísady na polevu ručně nebo elektrickými metlami ušlehejte, až vznikne nadýchaný krém. Naneste ho na vychladlé brownies a nechte nejméně 2 hodiny v ledničce. Pak je rozkrájejte na řezy.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře