Bruschetta s hroznovým vínem a kozím sýrem

Bruschetta s hroznovým vínem a kozím sýrem

Milujete italskou kuchyni? Pak jistě oceníte tento recept na netradiční lehkou a zdravou snídani či svačinu. Je výtečná a hned hotová.

Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 5 minut
Náročnost nízká

Ingredience pro: 2 porce

Budete potřebovat

4 celozrnné toasty
160 g hroznového vína
1 lžička olivového oleje
6 snítek bazalky
200 g kozího plísňového sýru
1/2 hrsti vyloupaných vlašských ořechů
čerstvě mletý pepř

Postup

Krok 1: Toastový chléb zlehka opečte na pánvi z obou stran.

Krok 2: Hroznové víno omyjte (můžete kuličky rozkrojit vejpůl).

Krok 3: Pokrájené víno opepřete, zakápněte olivovým olejem a promíchejte s nasekanou bazalkou.

Krok 4: Nakrájejte sýr na plátky a obložte jím toastový chléb. Navrch přidejte hroznové víno, ozdobte lístky bazalky a nadrcenými ořechy (můžete použít třeba i pistácie).

Zdroj: prozeny.cz
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře