Bruschetta se sardinkami, fenyklem a červenou cibulí

Fenykl svědčí trávení, ať už v podobě semínek, bulev či lahůdkových kvítků, označovaných někdy jako ,fenyklový pyl‘. Kromě toho se o něm říká, že pomáhá organismu zvládat horko.

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Opékání 0:05

Ingredience

1 lžíce másla
1 malá bulva fenyklu (asi 150 g), zbavená vnějších lístků, podélně rozpůlená a nakrájená na plátky
1 pěkná bageta, velká ciabatta či jiný dobrý bílý chléb
1x konzerva sardinek (nejlépe pravých!) ve vlastní šťávě nebo v oleji, okapaná
1/2 červené cibule, nakrájená nadrobno
1 lžíce nadrobno nakrájené hladkolisté petrželky
1 vrchovatá lžíce jemně nasekaného kopru
1 lžíce citronové šťávy + klínky citronu k podávání
1 lžička bílého vinného octa
20 ml panenského olivového oleje + na opékání
pečiva sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Máslo rozehřejte a zpěňte v nepřilnavé pánvi. Vsypte fenykl a za stálého míchání opékejte 5 minut doměkka a dozlatova. Odstavte a nechte 5 minut chladnout.

2 Mezitím opečte toustíky z pečiva nakrájeného na plátky (podle potřeby na oleji).

3 V míse smíchejte fenykl, sardinky, cibuli, petrželku, kopr, citronovou šťávu, ocet a polovinu olivového oleje (nebo méně, podle toho, v čem byly naložené sardinky). Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte na toustících, pokapané dalším olejem a doplněné klínky citronu.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře