Brusinková omáčka

Seznam surovin

brusinky 250 gramů (čerstvé nebo mražené)
šťáva citronová (z 0.5 citronu)
citronová kůra (z 0.5 ciitronu)
cukr krupice 70 gramů

Postup přípravy

1. Brusinky vsypte do rendlíku, podlijte 60 ml vody, přidejte citronovou šťávu a kůru. Vařte asi 15 minut, jakmile se brusinky začnou rozvářet, přidejte cukr a vařte, dokud se nerozpustí. Omáčku podávejte vychlazenou.

Poznámka k receptu

Hodí se ke všem druhům kuliček, slušet jí to ale bude i s vepřovým masem nebo v krůtím sendviči.

Kuchyně: skandinávská
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 25 min.
Porce: 4
Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře