Buchta s karamelovo-ořechovou glazurou

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 buchtu
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení 0:40

Ingredience

NA TĚSTO

3 velká vejce
300 g krupicového cukru
150 ml rostlinného oleje
6 tobolek zeleného kardamomu, zbavených slupky a nadrcených
400 g hladké pšeničné celozrnné mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
280 ml mléka
1 lžička strouhané citronové kůry
1 lžíce rumu tuzemáku

NA GLAZURU

300 g krupicového cukru
100 ml vody
150 g másla
300 g vlašských ořechů

Příprava jídla

1 Vejce prošlehejte s cukrem, poté vmíchejte olej, kardamom, mouku, kypřicí prášek do pečiva, mléko, citronovou kůru a rum. Těsto vlijte do pekáčku o rozměru 39 x 26 cm vyloženého pečicím papírem nebo vymazaného olejem a vysypaného moukou.

2 Pekáček vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte zhruba 30–40 minut, dokud není buchta hotová i uvnitř. Vyjměte a nechte zchladnout.

3 Cukr vsypte do širšího hrnce nebo pánve a nechte na mírném plameni zkaramelizovat, poté přilijte 100ml vody a počkejte, až se karamel ve vodě rozpustí. Odstavte z plotny a vmíchejte máslo. Vmíchejte ořechy a karamelem přelijte buchtu.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře