Seznam surovin
čokoládový koláč v prášku 400 gramů (jedno balení)
vejce 3 kusy
tuk 175 gramů (změklý na pečení)
mléko 1 decilitr
tuk 25 gramů (na vymazání)
mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
smetana na šlehání 5 decilitrů
ztužovač šlehačky 2 balení
zavařenina rybízová 100 gramů (borůvková nebo višňová)
borůvky 100 gramů (nebo jiné ovoce na ozdobu)
čokoládový topping 50 gramů (nebo čokoládová rýže na ozdobu)
Postup přípravy
Vejce vyšleháme do pěny a po částech do ní zašleháme změklý tuk. Vmícháme mléko, čokoládovou směs na koláč a šleháme 2 minuty. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy s vyššími okraji, vršek uhladíme, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 40 – 45 minut. Upečený korpus necháme vychladnout ve formě na mřížce.
Vychladlý korpus vyjmeme z formy, vodorovně ho prokrojíme, spodní část potřeme zavařeninou a obě části opět spojíme k sobě. Smetanu se ztužovači vyšleháme dotuha, rozetřeme ji na korpus, vršek uhladíme a rovnoměrně posypeme čokoládovými lupínky nebo čokoládovou rýží.
Korpus nakrájíme na kostky a každou ozdobíme borůvkami nebo jiným drobným ovocem.
Obtížnost přípravy: Snadný
Doba přípravy: 65 min.
Zdroj: igurmet.cz