Burger s modrým sýrem a hruškou

Víno a javorový sirup, křupavá slanina, voňavá hruška a nezaměnitelný sýr společně se šťavnatým masem tvoří dohromady opravdový gastronomický zážitek

Ingredience

Dresink:

2 lžíce olivového oleje
½ červené cibule
2 lžíce balsamikový ocet
2 lžíce červeného vína
1 lžička javorový sirup

Burger:

200 g mleté hovězí
2 žemle
4 plátek slaniny
2 lžíce drcené ořechy
1 velká hruška
2 plátek modrý sýr (tenké)
rukola
sůl
pepř

Postup přípravy

1
Cibuli nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme cibuli na nízkou teplotu. Přidáme balsamikový ocet, červené víno a javorový sirup. Vaříme po dobu 10 minut, dokud nevznikne výsledný dresink.

2
Předehřejeme troubu na 190 °C. Slaninu posypeme drcenými ořechy a pečeme po dobu 15 minut, aby byla dokonale křupavá.

3
Z mletého masa utvoříme dva burgery a smažíme je na pánvi nebo grilu po dobu 5 minut z každé strany. Dochutíme solí a kořením.

4
Nakrájíme hrušku na 4 kousky a restujeme je z každé strany po dobu jedné minuty.

5
Osmahneme žemle na pánvi nebo grilu. Na spodní díl žemle dáme dresink a na něj vyskládáme maso, dva kousky hrušky, dva kousky slaniny, modrý sýr a rukolu. Přikryjeme vrchním dílem žemle a celé upevníme zapíchnutím špejle.

40 min.
2 porce
Zdroj: itesco.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře