Burger z kukuřice

Myslíte, že se ze zeleniny pořádně nenajíte a za pár hodin vás přepadne hlad? Zeleninové burgery vás přesvědčí o opaku. Zkuste třeba ten z kukuřice!

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 20 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

1 konzervovaná kukuřice
3 jarní cibulky
1 vejce
sůl
pepř
2 lžíce cizrnové mouky
strouhanka na obalování
1/2 čínského zelí
1 mrkev
1 zakysaná smetana
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce třtinového cukru
4 ks pečiva
olej na smažení

Postup

Krok 1: Zelí i mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Dejte do mísy, přidejte olej, citronovou šťávu, cukr a rukou důkladně promněte. Vmíchejte smetanu a salát dejte do chladu.

Krok 2: Do mixéru dejte polovinu slité kukuřice a rozmixujte ji na hladkou hmotu. Přidejte vejce, cizrnovou mouku, nasekanou bílou část cibulek a zbylou kukuřici. Důkladně promíchejte a dál už nemixujte. Směs podle chuti osolte a opepřete. Vytvarujte placky a každou obalte ve strouhance.

Krok 3: Placky grilujete (nebo na rozpáleném oleji smažte) dozlatova. Pečivo podélně seřízněte a na spodní část navrstvěte vychlazený salát. Přidejte burger, dozdobte natí jarních cibulek, přiklopte a podávejte.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře