Burgery s koriandrem a květákovým pyré

Potřebujeme

čerstvý koriandr – 1 snítka
čerstvý zázvor – malý kousek
jarní cibulka – 2 ks
květák – 1 ks
mleté maso mix hovězí a vepřové – 150 g
olivový olej – 1 polévková lžíce
pažitka – 1 polévková lžíce
pepř – dle chuti
sůl – dle chuti
vejce – 1 ks

Postup

Burgery: mleté maso – doporučujeme v rámci diety spíše hovězí – dobře promícháme s vejcem a nasekaným koriandrem, přidáme sušený česnek a nasekanou zelenou jarní cibulku (případně pórek, pokud jste v 2. kroku). Zázvor oloupeme a nakrájíme, případně nastrouháme na jemno a přidáme ke směsi. Osolíme a opepříme podle chuti a tvarujeme menší burgery, které následně opečeme na kapce olivového oleje, případně je můžeme připravit v troubě v pekáčku na pečícím papíře.

Květákové pyré

růžičky květáku uvaříme do měkka a rozmixujeme. Osolíme, opepříme, doladíme nasekanou pažitkou, kterou vmícháte přímo do pyré, nebo jí porci posypeme.

Zdroj: ketodiet.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře