Kuchyně: česká Obtížnost přípravy: Střední Doba přípravy: 25 min. Porce: 6
Seznam surovin
vývar 1,5 litru (z kostí)
mrkev 1 kus
celer 1/4 kusu
petržel kořenová 1 kus
celer řapíkatý 2 snítky
cibule 1 kus
hrášek 200 gramů (mražený)
rozmarýn 1 snítka
olej olivový 2 lžíce
bylinky 2 lžíce (nasekané – kopřiva, petržel, pažitka)
sůl
pepř
Postup přípravy
1. Vývar uveďte do varu. Vsypte do něj nastrouhanou kořenovou zeleninu, na kostičky nakrájený řapíkatý celer a cibuli, hrášek a snítku rozmarýnu.
2. Nechte vařit asi 15 minut, vyjměte rozmarýn, vlijte olej, vsypte bylinky, osolte a opepřete. Důkladně rozmixujte tyčovým mixérem do pěny.
3. Polévku ihned podávejte, posypanou bylinkami. Můžete ji doplnit plátky bílého, nasucho opečeného pečiva potřeného česnekem a lžící smetany