Bylinková polévka I

Kuchyně: česká 
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 25 min.
Porce: 6

Seznam surovin

vývar 1,5 litru (z kostí)
mrkev 1 kus
celer 1/4 kusu
petržel kořenová 1 kus
celer řapíkatý 2 snítky
cibule 1 kus
hrášek 200 gramů (mražený)
rozmarýn 1 snítka
olej olivový 2 lžíce
bylinky 2 lžíce (nasekané – kopřiva, petržel, pažitka)
sůl
pepř

Postup přípravy

1. Vývar uveďte do varu. Vsypte do něj nastrouhanou kořenovou zeleninu, na kostičky nakrájený řapíkatý celer a cibuli, hrášek a snítku rozmarýnu.

2. Nechte vařit asi 15 minut, vyjměte rozmarýn, vlijte olej, vsypte bylinky, osolte a opepřete. Důkladně rozmixujte tyčovým mixérem do pěny.

3. Polévku ihned podávejte, posypanou bylinkami. Můžete ji doplnit plátky bílého, nasucho opečeného pečiva potřeného česnekem a lžící smetany

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře