Bylinková rýže

Rýže je vynikající příloha ke kuřeti, vepřovému i hovězímu masu. Klasickou variantu znají všichni. Dnes si vyzkoušíme voňavou bylinkovou rýži.

Ingredience na bylinkovou rýži:

1 hrnek rýže
2 lžíce oleje
2 hrnky vody
sůl
několik snítek čerstvých bylinek (petrželka, bazalka, kopr, meduňka, máta)

Příprava bylinkové rýže:

1. V kastrolu rozpálíme olej a za stálého míchání na něm opražíme rýži doběla.

2. Zalijeme vodou, osolíme a přihodíme bylinky.

3. Pod pokličkou dusíme na nejnižším stupni do úplného vstřebání vody, asi 30-40 minut.

Zdroj: nejlepsi-recept.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře