Bylinkové těstoviny

Seznam surovin

těstoviny 500 gramů (jaakékoliv)
rohlík 2 kusy (nikoli staré a tvrdé)
petrželka velkolistá 1 svazek
oregano 1 hrst
pažitka 1 svazek
olej olivový 3 lžíce
cibule 1 kus
česnek 3 stroužky
ořechy piniové 60 gramů
sýr Parmezán 60 gramů
sůl

Postup přípravy

1 Těstoviny uvařte v osolené vodě (podle návodu na obalu) al dente, sceďte je a uchovejte v teple.

2 Do mixéru natrhejte rohlíky a připravte z nich čerstvou strouhanku. Bylinky najemno nasekejte a smíchejte se strouhankou.

3 V pánvi rozehřejte olej a v něm dozlatova orestujte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek, přisypte oříšky a strouhanku s bylinkami a osolte. Restujte asi 5 minut, dokud strouhanka nezhnědne (nesmí být tvrdá).

4 Přidejte uvařené těstoviny a smíchejte je s bylinkovou strouhankou. 5 Před podáváním posypte pokrm hoblinkami parmazánu.

Poznámka k receptu

V rychlých a snadných receptech na oběd nebo večeři nemohou chybět oblíbené

Kuchyně: mezinárodní
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 25 min.
Porce: 4
Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře