Bylinkový kuskus se smaženým kuřetem

Ať už hledáte tip na rychlou večeři, nebo víkendový oběd na chalupě, jehož přípravou nechcete strávit víc než půl hodiny – tenhle recept je pro vás jako stvořený. Zatímco kuskus bude bobtnat ve vodě, osmahnete kuře a můžete podávat.

Ingredience pro: 4 porce

Na kuskus

2 hrnky kuskusu
4 lžíce čerstvých bylinek
1 lžička mletého římského kmínu
1/2 lžičky uzené papriky
1/2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky mletého chilli
3 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
3 hrnky horké vody

Na kuře

3 kuřecí stehenní řízky
2 vejce
2 lžíce hladké mouky
sůl
čerstvý mletý pepř
rostlinný olej

Postup

Krok 1: Začněte tím, že kuřecí řízky nakrájíte na kousky velikosti sousta. Vejce prošlehejte s hladkou moukou, solí a pepřem. Promíchejte s kousky kuřete a nechte odležet. Mezitím kuskus (na jednu porci počítejte s jedním malým šálkem nebo asi polovinou normálního hrnku) smíchejte se vším kořením a polovinou čerstvě nasekaných bylinek. Hodí se pažitka, oregano, koriandr, tymián a rozmarýn, řiďte se především svými chutěmi a tím, co máte po ruce. Přidejte olivový olej a sůl a promíchejte.

Krok 2: Připravený kuskus dejte do misky s velkou plochou dna a zalijte 1,5násobkem množství vroucí vody. Kuskus by neměl být v příliš silné vrstvě – jak se voda vsakuje, spodní část jí má k dispozici více a má tendenci se „rozvařit“, zatímco horní může zůstat nedodělaná. Přikryjte poklicí a nechte kuskus nabobtnat.

Krok 3: V hluboké pánvi rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje a kuřecí kousky v ní usmažte dozlatova. Kuskus podávejte posypaný zbylými bylinkami a s kousky smaženého kuřete.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře