Cake pops – vánoční dortíky na špejli

Dortíky na špejli neboli cake pops jsou v módě a na vánočním stole se budou skvěle vyjímat. Základem je dortový korpus a chutná náplň, kterou můžete obměňovat. Nikdo pak nebude vědět, jaké překvapení se v jednotlivých dortících skrývá.

Suroviny (40 ks porcí)

Korpus:

hladká mouka 140 g
mleté mandle 50 g
cukr krupice 100 g
kypřicí prášek do perníku 2 lžičky
vanilkový cukr 1 sáček
mletá skořice 4 lžičky
Vejce 2 ks
rozpuštěné máslo 100 g
Mléko 120 ml
Tuzemský rum 50 ml + 3 lžíce navíc

Krém:

plnotučný tvaroh ve vaničce 250 g
Citronová kůra 1 lžička
vanilkový cukr 1 sáček
mletá skořice 1 lžička

Poleva a zdobení:

čokoláda (bílá, méčná nebo hořká) 400 g
jedlé ozdoby
špejle nebo tyčky na lízátka

Postup

Jako první připravte korpus. V jedné míse smíchejte všechny suché ingredience a v druhé vyšlehejte tekuté. Z obou částí vypracujte tekuté těsto a vlijte do formy vyložené pečicím papírem.
Korpus pečte při teplotě 180 °C asi 20 minut, nebo dokud není hotový. Poté ho nechte zcela vychladnout.
Tvaroh smíchejte s citronovou kůrou, vanilkovým cukrem a skořicí. Vychladlý korpus rozdrolte rukama nebo ho rozmixujte v mixeru. Poté postupně zapracovávejte tvaroh, dokud nevznikne těsto, ze kterého je možné tvarovat kuličky. Přidejte do něj zbytek rumu. Těsto však nesmí být moc řídké. Kuličky nechte vychladit v lednici.
Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu. Do každé kuličky zapíchněte špejli lehce namočenou v čokoládě.
Rozpuštěnou čokoládu přelijte do skleničky a každou kuličku do ní namočte. Ještě než čokoláda zatvrdne, nechte ji okapat a dortíky ozdobte.
Hotové dortíky zapichujte do nádoby s cukrem a poté je můžete podávat.

TIP

Na přípravu dortíků můžete použít například i bábovku nebo odřezky z dortu, které vám zbyly z pečení.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře