Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a klíčky

Poslední zásoby podzimní řepy a k tomu čerstvý kozí sýr a klíčky z vlastní pěstitelské stanice. Když se to řekne takhle, tak vám určitě i největší masožravec odpustí, že se jedná vlastně o vegetariánské jídlo. Neváhejte a určitě ho jako předkrm, svačinu nebo třeba občerstvení na večírek nachystejte.

Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Náročnost střední

Ingredience pro: 4 porce

Na řepové carpaccio

4 červené řepy
120 ml olivového oleje
3 lžíce medu
3 lžíce balzamikového octa
50 ml šťávy z pomeranče

Na ozdobu

200 g čerstvého kozího sýru
4 lžíce piniových oříšků
extra panenský olivový olej
2 hrsti klíčků
mořská sůl

Postup

Krok 1: Řepu oškrábejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky, ideálně na struhadle nebo mandolíně. Všechny ingredience na marinádu smíchejte, řepu do ní položte a nechte 12 až 24 hodin marinovat. Pak řepu vyndejte a osušte.

Krok 2: Plátky řepy rozdělte na talíře a ozdobte nadrobeným kozím sýrem, nasucho na pánvi opraženými piniovými oříšky a klíčky. Jak si klíčky vyrobit doma, se dozvíte v tomto článku. Zakápněte olivovým olejem a podle chuti můžete lehce osolit vločkovou mořskou solí.

Tip: Aby bylo jídlo barevnější, můžete místo červené řepy použít i žlutou nebo různé ředkve. Kdo nemá rád kozí sýr, může si dát řepné carpaccio třeba s plátky ředkviček, vlašskými ořechy a čerstvou bazalkou.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře