Jednoduchá a vydatná polévka vás během zimních dnů zaručeně zahřeje.
Náročnost: Velmi snadné Počet porcí: Pro 6 osob Doba přípravy: Do 10 minut Vaření 0:50
Ingredience
1 lžíce másla
6 plátků anglické slaniny
2 snítky rozmarýnu
2 cibule, nakrájené nadrobno
600 g celeru, očištěného a nakrájeného na drobné kostičky
125 g krup, předem namočených
1,75 litru zeleninového vývaru
sůl a čerstvě mletý pepř
špetka muškátového oříšku
Příprava jídla
1 V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm slaninu dokřupava, k opékání přidejte snítku rozmarýnu, překrájenou na kusy. Slaninu a rozmarýn vyjměte z hrnce a vsypte cibuli a celer. Opékejte zvolna 5 minut. Zbylý rozmarýn nakrájejte najemno a na poslední 2 minuty ho přidejte do hrnce.
2 Vmíchejte kroupy a vlijte vývar. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. Nechte zvolna asi 45 minut vařit, až budou kroupy hotové.
3 Nandejte do misek, navrch rozdrobte opečenou slaninu a podávejte. Ozdobit lze i opečeným rozmarýnem.