Celozrnný jablečný štrúdl

I přesto, že štrúdl z listového těsta je nesmrtelná klasika, po ochutnání této varianty už nebudete chtít jiný :).

Ingredience

300 g celozrnné mouky (např. špaldová)
50 g ghí nebo másla
150 g bílého jogurt (3,5% tuku)
80 g vlašských ořechů
asi 3 jablka
mletá skořice
hrst rozinek nebo sušených brusinek
1 vejce + vejce na potření

Postup

Do mísy prosejeme mouku, přidáme změklé ghí, jogurt a vejce. Vypracujeme vláčné hladké těsto, které necháme v chladu alespoň hodinku odležet. Z těsta vyválíme tenké pláty, naplníme na kostičky pokrájenými jablky, posypeme na hrubo posekanými ořechy, brusinkami a skořicí. Štrůdl zavineme a ještě svrchu potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v horkovzdušné troubě na 180 stupňů asi 25 minut.

Zdroj: svet-zdravi.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře