Černá buchta se smetanou a ořechy

Ať už z dostatku volného času, anebo protože chcete rozveselit lidi kolem, taková dobrá buchta je vždycky skvělý nápad! Jestli se necítíte jako velcí cukráři, máme pro vás jeden recept, který zvládne každý. A navíc za chvíli!

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 35 minut
NÁROČNOST nízká

Na buchtu

400 ml zakysané smetany
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru moučka
3 lžíce kakaa
4 lžíce rostlinného oleje
1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
4 lžíce mléka
75 g sekaných vlašských ořechů

Na formu

tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 180 °C. Všechny sypké ingredience smíchejte dohromady, přidejte olej a zakysanou smetanu. U těchto ingrediencí jde o poměr mezi sebou, takže místo 200ml hrnků můžete použít kelímek od standardní, 200ml zakysané smetany.

Krok 2: Umíchejte lehce tekuté, ale hutné těsto. Podle toho, jestli používáte zakysanou smetanu nebo třeba kefír, přidejte, nebo uberte mléko. Nakonec vmíchejte ořechy.

Krok 3: Formu vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Nalijte těsto a uhlaďte ho. Povrch můžete ozdobit ještě pár ořechy. Pečte asi 35 minut.

Tip: Místo zakysanky použijte klidně kefír nebo bílý jogurt.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře