Čerstvé těstoviny se sušenými rajčaty, olivami a pikantní klobásou

Těstoviny jsou vděčné jídlo. Jejich příprava je blesková, zvlášť pokud použijete ty čerstvé a množství způsobů přípravy se zdá být nekonečné. Zkuste tyhle pikantní s klobáskou a sušenými rajčaty, je to ideální kombinace do dnešních pošmourných dní.

do 30 minut
4 porce

Suroviny (4 porce)

extra panenský olivový olej 3 lžíce
česnek na plátky 3 stroužky
červená cibule nakrájená na kolečka 1 ks
Sůl
čerstvě namletý pepř
sušené oregáno
sušená bazalka
sušená rajčata nakrájená na proužky 80 g
černé olivy bez pecky, podélně rozpůlené 15 ks
ostrá klobása nakrájená na kolečka 1 nožička
domácí rajčatová směs nebo passata 800 g
Cukr 1 lžička
čerstvé těstoviny tagliatelle 400 g
parmazán 50 g
čerstvá bazalka na ozdobu

Postup

V kastrolu si rozpalte olej, na něm opečte dosklovata česnek a cibuli, osolte, opepřete a přidejte oregano a (sušenou) bazalku. (Jako první věc můžete do oleje přidat najemno nakrájenou ančovičku). Pak přidejte i sušená rajčata, olivy a klobásu, a společně několik minut opékejte.
Po těchto několika minutách si dejte vařit čerstvé těstoviny a než se vám těstoviny uvaří (u čerstvých je to do 5ti minut) , dokončete omáčku: do kastrolu přidejte zavařenou domácí rajčatovou směs, znovu osolte, přidejte trošku cukru, promíchejte a na mírném plameni ještě chvíli vařte.
Pokud by loupaná rajčata byla příliš vodnatá a vy chcete omáčku hustší, nechte ji vyvařit, moukou ji nezaprašujte.
Uvařené těstoviny slijte, zamíchejte do nich rajčatovou směs, a na talířích sypejte parmazánem a posekanou čerstvou bazalkou.

0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře