Česká jarní pizza z trouby

Dokonalá pizza bez italské pizza pece? Vyzkoušejte zaručený recept, který se povede vždy a zvládnete ho v klasické troubě. Českou jarní pizzu obloženou vejci si zamilujete.

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST střední
Ingredience pro: 2 pizzy

Na těsto

300 g hladké mouky
170 ml mléka
30 g čerstvého droždí
60 ml oleje
1 vejce
1 lžíce cukru
sůl

Na ozdobu

4 vejce
8 lžic rajčatového suga
1 hrst černých oliv
150 g sýra
50 g salámu
2 rajčata

Postup

Krok 1: Začněte tím, že si připravíte kvásek. Čerstvé droždí rozdrobte, přidejte cukr a zalijte polovinou teplého (nikoli horkého) mléka. Směs promíchejte, zakryjte utěrkou a nechte vzejít na teplém místě (trvá to cca 10 minut).

Krok 2: Ve větší míse smíchejte mouku se solí a poté přidejte olej, vejce, zbytek mléka a vzešlý kvásek. Směs promíchejte a zpracujte v těsto tak, abyste do něj dostali co nejvíc vzduchu a mohlo dokonale nakynout. Můžete pracovat rukama, ale i využít hnětací robot.

Krok 3: Zpracované těsto zase přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 30 až 40 minut.

Krok 4: Nakynuté těsto rozdělte na 2 části. Každou část lehce rozválejte do tvaru pizzy.

Krok 5: Rozválené pizzy potřete rajčatovým sugem, které koupíte již hotové nebo si jej můžete připravit z rajčatového protlaku, oregana, česneku a soli. Pizzu dále obložte vašim oblíbeným salámem, rajčaty, olivami a posypte tvrdým nastrouhaným sýrem. Na závěr vytvořte do každé pizzy 2 důlky, do kterých rozklepněte 2 vejce.

Krok 6: Obložené pizzy pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.

Zdroj: https://www.prozeny.cz/clanek/ceska-jarni-pizza-z-trouby-71456
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře