Česnekové řízečky

Kdo by nemiloval řízky. Vyzkoušejte je v jiném kabátku. V těstíčku s česnekem a pivem chutnají výtečně. Voňavé, křupavé na povrchu a uvnitř křehounké.

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

4 kuřecí prsní řízky
3 stroužky česneku
6 lžic oleje
sůl
hladká mouka
200 ml světlého piva
olej na smažení

Postup

Krok 1: Maso nakrájejte na menší řízky a naklepejte je z obou stran. Do misky dejte olej, prolisované stroužky česneku a sůl.
Krok 2: Takto připravenou směsí důkladně potřete každý kousek masa a nechte chvíli odpočinout. Ideální je naložit maso den předem.

Krok 3: Do misky nalejte pivo a postupně přidávejte mouku, až vznikne hladké těstíčko. V těstíčku pak maso obalte a smažte na rozpáleném oleji dozlatova.
Krok 4: Hotové řízky dávejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte s bramborovou kaší.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře