Česnekový chléb na grilu

Příloha je nedílnou a důležitou součástí, která na pořádném grilování nesmí chybět. Česnekový chléb na grilu je skvělou volbou, kterou lze vylepšit i jinými bylinkami nebo např. parmazánem. Recept je vhodný pro cca 6-8 osob.

Ingredience:

125 g změklého másla
1 lžíce protlačeného česneku/nebo podle chuti
1/2 lžičky hrubé mořské soli
1/2 lžičky mleté papriky
1 veka z bílé mouky
1 lžíce nasekané čerstvé petržele na ozdobu

Postup:

Gril si rozpalte na střední žár – 175 -230 stupňů.
Suroviny, tj. máslo a bylinky si pečlivě rozmíchetjte v míse.
Veky rozpulte a na ně namažte ochucené máslo.
Kartáčem si očistěte grilovací rošt. Plátky veky položte nad přímý střední žár a při otevřeném poklopu grilujte 1 -2 minutky.
Poté sundejte z grilu a nakrájejte na cca 5 cm silné kousky.
Před podáváním posypte petrželí.

Zdroj: chefshop.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře