Česnekový koláč s cuketami, rajčaty a sýrem

Využijte úrody čerstvých rajčat a cuket a upečte si česnekem vonící koláč, který nejen dobře chutná, ale také hezky vypadá.

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 50 minut
NÁROČNOST nízká

Těsto

1.5 hrnku hladké mouky
1/2 lžičky soli
140 g másla
4 lžíce ledové vody

Náplň

2 cukety
5 rajčat
6 lžic olivového oleje
4 stroužky česneku
1 lžička tymiánu
100 g strouhaného sýru
sůl
pepř

Postup

Krok 1: V mixéru zpracujte mouku se solí a nakrájeným máslem na konzistenci drobenky. Za stálého mixování přidávejte po lžících vodu, až vám vznikne hladké těsto. Nechte půl hodiny zabalené ve fólii odpočinout v lednici a poté na pomoučeném vále těsto vyválejte na velikost formy. Dno několikrát propíchejte vidličkou, zatižte sušenými luštěninami a asi 20 minut při 200 stupních předpečte.

Krok 2: Mezitím nakrájejte na půlcentimetrové plátky cuketu i rajčata a rozložte na papírové utěrky, aby se odsála přebytečná tekutina. Zeleninu osušte i z druhé strany a olej smíchejte s prolisovaným česnekem a sušeným tymiánem. Dno předpečeného koláče potřete třetinou oleje a posypte sýrem. Střídavě přes sebe pokládejte plátky rajčat a cukety – můžete dost natěsno, protože zelenina ztratí objem. Začněte u kraje s většími plátky a pokračujte uprostřed s menšími.

Krok 3: Potřete zbylým česnekovým olejem, pořádně osolte a opepřete a dejte asi na půl hodiny dopéct, až je zelenina měkká. Podávejte při pokojové teplotě.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře