Cheesecake do skleničky

Hledáte inspiraci na sladkou dobrotu, kterou si můžete vzít i na cesty? Připravte si cheesecaky do skleničky, vypadají originálně a chutnají skvěle!

Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 10 minut
Náročnost nízká

Ingredience pro: 4 porce

Na korpusy

150 g kakaových sušenek
1 lžíce másla

Na krém

500 g mascarpone
100 g bílé čokolády

Na přeliv

300 g meruněk
1 sáček vanilkového cukru
1 lžička škrobu
čerstvý tymián

Postup

Krok 1: Sušenky rozdrťte pomocí válečku. Smíchejte s máslem a důkladně propracujte. Připravte si 4 skleničky, směs do nich rozdělte a na dně důkladně pomačkejte, aby vznikla rovná vrstva. Pak je dejte do chladu.

Krok 2: Bílou čokoládu nalámejte na kousky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Mascarpone prošlehejte a pak vmíchejte bílou čokoládu a dobře zamíchejte. Hotový krém naneste do skleniček, uhlaďte a dejte ještě do chladu.

Krok 3: Meruňky zbavte pecek a dejte je do rendlíku. Přidejte cukr, lístky tymiánu, trochu vody a úplně je rozvařte. Do rozvařené směsi vmíchejte škrob rozmíchaný v trošce vody. Míchejte, dokud směs trochu nezhoustne.

Krok 4: Na krém z mascarpone naneste vrstvu meruňkové omáčky. Skleničky nakonec dozdobte ovocem podle chuti a nechte ještě chvíli v chladu.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře