Hledáte inspiraci na sladkou dobrotu, kterou si můžete vzít i na cesty? Připravte si cheesecaky do skleničky, vypadají originálně a chutnají skvěle!
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 10 minut
Náročnost nízká
Ingredience pro: 4 porce
Na korpusy
150 g kakaových sušenek
1 lžíce másla
Na krém
500 g mascarpone
100 g bílé čokolády
Na přeliv
300 g meruněk
1 sáček vanilkového cukru
1 lžička škrobu
čerstvý tymián
Postup
Krok 1: Sušenky rozdrťte pomocí válečku. Smíchejte s máslem a důkladně propracujte. Připravte si 4 skleničky, směs do nich rozdělte a na dně důkladně pomačkejte, aby vznikla rovná vrstva. Pak je dejte do chladu.
Krok 2: Bílou čokoládu nalámejte na kousky a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Mascarpone prošlehejte a pak vmíchejte bílou čokoládu a dobře zamíchejte. Hotový krém naneste do skleniček, uhlaďte a dejte ještě do chladu.
Krok 3: Meruňky zbavte pecek a dejte je do rendlíku. Přidejte cukr, lístky tymiánu, trochu vody a úplně je rozvařte. Do rozvařené směsi vmíchejte škrob rozmíchaný v trošce vody. Míchejte, dokud směs trochu nezhoustne.
Krok 4: Na krém z mascarpone naneste vrstvu meruňkové omáčky. Skleničky nakonec dozdobte ovocem podle chuti a nechte ještě chvíli v chladu.
Zdroj: prozeny.cz