Chilli con carne

Kuchyně: severoamerická
Obtížnost přípravy: Snadný
Doba přípravy: 55 min.
Porce: 4

Seznam surovin

mleté maso 500 gramů (hovězí, libové)
rajčata sterilovaná 500 gramů (loupaná)
fazole červené 2 plechovky (sterilované)
cibule 1 kus
cibulka jarní 2 kusy
víno červené 2 decilitry
paprička chilli červená 2 kusy
rajčatový protlak 3 lžíce
olej olivový 2 lžíce
česnek 3 stroužky
kmín římský 1 lžička (mletý)
koriandr 1 lžička (drcený)
pepř černý (mletý)
sůl

Postup přípravy

V hluboké pánvi zahřejeme olej, přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a česnek a při nižší teplotě mícháme, dokud obojí nezměkne. Trochu zvýšíme teplotu, přidáme mleté maso a za stálého rychlého míchání ho opečeme, dokud nezačne hnědnout a nejsou rozmíchané všechny hrudky.

Přilijeme víno a povaříme 2 – 3 minuty. Pak přidáme nakrájená rajčata z konzervy, protlak, na kolečka nakrájené chilli papričky, kmín a koriandr, osolíme, opeříme a zvolna dusíme pod pokličkou asi 30 minut.

Na závěr přimícháme slité fazole (můžeme přidat i 2 kostičky tmavé čokolády) a společně dodusíme doměkka.

Vmícháme jarní cibulky nakrájené na kolečka a podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.

Zdroj: igurmet.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře