Chilli losos se zázvorem a nudlemi

Pálivá jídla jsou prostě návyková, na rozdíl od jiných závislostí vám ale tahle přinese jenom čiré štěstí! Až ochutnáte lososa na asijský způsob, nebude už cesty zpět…

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Opékání 0:10

Ingredience

60ml kecap manis (sladká indonéská sójová omáčka)
2 stroužky česneku, drcené
3cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nastrouhaný
1 lžíce drcených sušených chilli papriček
1 lžíce vločkové mořské soli
4 filety z lososa bez kůže (à cca 180g)
1 lžíce rostlinného oleje
200g krémových (hnědých) žampionů, přepůlených
200g rýžových nudlí
čerstvý koriandr na ozdobení

Příprava jídla

1 V misce prošlehejte kecap manis, česnek, zázvor a 125ml vody a odložte.

2 Na tác či talíř vsypte sušené drcené chilli papričky a sůl a promíchejte. Ve směsi obalte porce lososa a přitlačte ji. Každou porci nakrájejte na 1cm tlusté plátky. Ve velkém woku rozpalte olej a po částech v něm opečte plátky lososa – vždy 1 minutu po každé straně. Vyjměte a odložte.

3 Do uvolněného woku vsypte žampiony a míchejte 2 minuty, až změknou. Přilijte připravenou omáčku s kecap manis a vařte ještě 4 minuty. Nudle uvařte podle návodu na obalu. Dejte je na talíře, na ně rozdělte lososa a houby s omáčkou, ozdobte koriandrem. Ihned podávejte.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře