Skvělý sendvič, který můžete podávat vegetariánům nebo pro odlehčení od masa.
Ingredience
2 ciabatty, podélně rozpůlené
70 g tapenády z černých oliv
180 g grilovaného lilku (nakládaného)
190g balení grilovaných cuket, slité
110 g nakládaných sušených rajčat, okapaných (či polosušených rajčat)
60 g výrazného sýra, např. tylžského, ementálu, čedaru; na tenké plátky
pepř na dochucení
Příprava jídla
Řezné strany ciabatt potřete tapenádou. Ty spodní pokryjte grilovaným lilkem a cuketami, rajčaty a sýrem. Opepřete.
Přiklopte a zapečte v troubě či pod grilem, anebo chléb položte na zahřátou nepřilnavou pánev. Zakryjte pečicím papírem, navrch postavte plechovku či jiné závaží, nebo přitlačte obracečkou.
Opékejte 4–5 minut z každé strany, aby se ciabatta opekla a náplň prohřála.
Zdroj: Apetitonline.cz