Chléb s grilovanou zeleninou

Skvělý sendvič, který můžete podávat vegetariánům nebo pro odlehčení od masa.

Ingredience

2 ciabatty, podélně rozpůlené
70 g tapenády z černých oliv
180 g grilovaného lilku (nakládaného)
190g balení grilovaných cuket, slité
110 g nakládaných sušených rajčat, okapaných (či polosušených rajčat)
60 g výrazného sýra, např. tylžského, ementálu, čedaru; na tenké plátky
pepř na dochucení

Příprava jídla

Řezné strany ciabatt potřete tapenádou. Ty spodní pokryjte grilovaným lilkem a cuketami, rajčaty a sýrem. Opepřete.

Přiklopte a zapečte v troubě či pod grilem, anebo chléb položte na zahřátou nepřilnavou pánev. Zakryjte pečicím papírem, navrch postavte plechovku či jiné závaží, nebo přitlačte obracečkou.

Opékejte 4–5 minut z každé strany, aby se ciabatta opekla a náplň prohřála.

Zdroj: Apetitonline.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře