Chole bhature

Seznam surovin

cizrna 1 hrnek
olej 1,5 lžičky
mouka pšeničná hladká 150 gramů
voda 150 mililitrů
sůl
kurkuma 1/2 lžičky
koření chilli 1/2 lžičky (červené)
mango prášek 1/2 lžičky
voda 2 hrnky
paprička chilli zelená 1 kus
koření garam masala 1 lžička
koriandr 1 lžička (čerstvý)

Na jemnou pastu:

cibule 1 kus (nasekaná)
rajčata 2 kusy (středně velká nasekaná)
zázvor 1 lžička (nastrouhaný)
česnek 3 stroužky (3-4 stroužky)
paprička chilli zelená 1 kus (nasekaná)

Postup přípravy

Cizrnu namočíme přes noc. Scedíme ji a uvaříme v osolené vodě doměkka. Olej rozehřejeme v pánvi wok, na mírném ohni opečeme mouku a zalejeme vodou. Osolíme, přidáme připravenou jemnou pastu a za stálého míchání prohřejeme. Přisypeme kurkumu, chilli, koriandr a sušené mango a chvíli povaříme. Přidáme uvařenou cizrnu, zalejeme vodou, dochutíme solí a dusíme bez pokličky asi 15 minut. Přidáme nasekanou chilli papričku, garam masalu a dále dusíme. Nakonec přidáme nasekaný koriandr a sejmeme z ohně.

Pasta: Cibuli, rajčata, zázvor, česnek a zelenou chilli papričku umixujeme na jemnou pastu.
Zdroj: igurmet.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře