Cibulová bageta s kmínem

Staňte se na chvíli mistrem pekařem a pusťte se do výroby chlebové bagety. Domácí pečivo s domácími pomazánkami si užijete nejvíc!

DOBA PŘÍPRAVY 1 hodina
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST střední

Ingredience pro: 4 porce

600 g chlebové mouky
300 vod
1 lžíce soli
1 lžíce cukru
2 cibule
olivový olej
1 vejce
2 lžíce vody
1 lžíce octa 8%
1 kostka droždí
celý kmín

Postup

Krok 1: Cibule oloupejte, nakrájejte nadrobno a na oleji zprudka orestujte dozlatova. Ve vlahé vodě rozdrolte droždí, přidejte cukr a nechte vzejít kvásek. Poté přidejte mouku, sůl a cibuli a vypracujte hladké těsto, které nechte asi hodinu na teplém místě kynout.

Krok 2: Vykynuté těsto rozdělte na dvě poloviny a vytvarujte bagety. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte pod utěrkou kynout ještě asi 20 minut. Vejce vyšlehejte s vodou a octem. Do baget nyní udělejte několik zářezů ostrým nožem, povrch potřete připravenou směsí a posypte kmínem.

Krok 3: Plech vložte do trouby předehřáté na 250 °C a bagety pečte 8 minut. Pak teplotu zmírněte na 200 °C a bagety dopékejte ještě přibližně dalších 20 minut.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře