Cibulová marmeláda

Vytáhněte z půdy její život a sílu, smíchejte je s časem uloženým ve víně a vznikne vám úžasný cibulový zázrak.

 

• Kuchyně Francouzská
• Typ jídla Zavařeniny
• Délka přípravy 60 minut
• Náročnost přípravy Vysoká

Ingredience

• 1 lžíce másla + 2 lžíce olivového oleje
• 1 kg červené cibule, nakrájené na plátky
• 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
• 4 lžíce třtinového cukru
• 3–5 lžic vinného octa
• 350 ml červeného vína
• sůl, pepř a tymián

Postup

V hrnci zpěňte máslo s olivovým olejem a na nejmenším ohni na nich restujte cibuli s česnekem. Po deseti minutách přidejte cukr, tymián a polovinu octa, promíchejte a na malém plamínku nechte nezakryté dusit asi deset minut, často promíchávejte. Pak osolte, opepřete, dochuťte octem, duste ještě deset minut. Nakonec přilijte i víno a nechte dusit, aby se odpařila všechna tekutina a vznikla hustá marmeláda.
TIP – Marmeláda je skvělá s kozím sýrem, paštikou nebo na pizzu. V ledničce vám vydrží nejméně měsíc.

Zdroj: Recepty Albert
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře