Cibulové kuře se sýrem

Kuře à la francouzská cibulačka?! Zkuste tuhle rychlou variantu na všednodenní večeři: hustá cibulová omáčka, bylinkami ovoněné kuře a rozteklý sýr je kombinace, která málokdy zklame!

Ingredience pro: 2 porce

2 kuřecí prsa
sůl
pepř
provensálské koření
2 lžíce olivového oleje
2 cibule
1 lžíce másla
100 ml bílého vína
100 ml vývaru
1 lžička dijonské hořčice
sýr ementálského typu

Postup

Krok 1: Kuřecí prsa podélně rozdělte na tenčí plátky a smíchejte s olejem, trochou soli, čerstvě mletým pepřem a asi lžičkou provensálského koření nebo tymiánu. Maso můžete připravit předem a nechat 30 minut (nebo i do druhého dne) marinovat. I s olejem pak vložte plátky na rozpálenou pánev a z obou stran opečte dozlatova. Vyndejte stranou.

Krok 2: Zatímco se smaží maso, oloupejte a na půlkolečka nakrájejte cibule – na dvě pořádné porce masa jsem dala dvě opravdu velké cibule. Do výpeku z masa pak přidejte cibuli a máslo a asi 15 minut za občasného míchání dozlatova opékejte. Během pečení dost osolte.

Krok 3: Když je cibule měkká, zalijte ji vínem, nechte ho na prudkém ohni skoro odpařit a přidejte vodu nebo vývar, hořčici a ještě špetku bylinek. Přiveďte k varu, do pánve vraťte maso, posypejte ho nastrouhaným sýrem a buď na plotně, nebo v troubě vyhřáté na 200 °C ještě asi deset minut dodělejte, aby se maso propeklo a sýr roztekl.

Krok 4: Posypejte čerstvě mletým pepřem a podávejte se šťouchanými bramborami nebo jen tak s čerstvou bagetou, salátkem a bílým vínem.

Zdroj: prozeny.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře