Císařský trhanec s malinami

Ingredience na tento dezert se nápadně podobají surovinám na přípravu palačinek, ale palačinka to není. Těsto nadýchané jako obláček, ale pusinka to není… Tento sladký moučník je učiněná pohádka, i když se jmenuje dosti neromanticky. Věděli jste, že se trhanec původně servíroval s rozinkami namáčenými v rumu a ovocným kompotem ze švestek? My jsme si oblíbili verzi s malinami, s nimiž si trhanec doslova neumíme utrhnout od pusy.

DO 30 MINUT
4 PORCE

SUROVINY (4 PORCE)

mléko 500 ml
polohrubá mouka 250 g
vejce (bílky a žloutky oddělené) 4 ks
cukr krupice 50 g
máslo 135 g
maliny 250 g
cukr moučka 3 lžíce
tuzemák (BOŽKOV Tuzemský) 2 lžíce
vanilkový extrakt 1 lžička
sůl 1 špetka

POSTUP

Mléko nalijte do mísy, přisypte mouku a směs důkladně rozšlehejte. Postupně vmíchejte jeden žloutek za druhým, přidejte špetku soli, krupicový cukr, 35 gramů rozpuštěného másla a vanilkový extrakt.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte do směsi.
Na pánvi na středním plamenu rozpusťte zbytek másla na smažení a vlijte na něj množství takové množství těsta, aby vznikla palačinka vysoká zhruba půl centimetru. Opečte ji z obou stran.
Pokračujte dalšími kousky, dokud nespotřebujete všechno těsto.
V rendlíku nechte prohřát maliny s cukrem, vlijte rum a míchejte, dokud se neodpaří alkohol.
Upečené palačinky natrhejte na kousky a přelijte malinovou šťávou. Podávejte teplé.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře