Citronová třená buchta s malinami

Citronová třená buchta s malinami

Kdo by nemiloval maliny! Až příště půjdete do lesa, vzpomeňte si na tenhle recept. Nesnězte všechny sladké maliny na místě, ale pár hrstí si schovejte a po návratu se pusťte do pečení. Tuhle buchtu si zamilujete od prvního sousta.

DOBA PŘÍPRAVY 25 minut
DOBA VAŘENÍ 55 minut
NÁROČNOST střední

Ingredience pro: 1 biskupský chlebíček

120 g měkkého másla
1.25 hrnku cukru krupice
3 vejce
1.5 hrnku hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
1 špetka mleté vanilky
1 hrnek podmáslí
1 hrnek malin
kůra z jednoho citronu

Postup

Krok 1: Máslo, vejce a podmáslí vyndejte včas z lednice – vše musí mít pokojovou teplotu. Studené máslo byste nevyšlehali (nebo jen obtížně a zdlouhavě) a studená vejce s podmáslím by máslové těsto srazily.

Krok 2: Troubu zapněte na 180 °C. Měkké máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, v robotu nebo ručním šlehačem to trvá asi 10 minut. Pak jedno po druhém při nižších otáčkách zašlehejte vejce. Vždy, když je jedno vejce zcela zapracované do těsta, přidejte další.

Krok 3: Mouku prosejte s kypřicím práškem a vanilkou. Při nízkých otáčkách nebo ručně zapracujte mouku střídavě s podmáslím do máslového základu.

Krok 4: Nakonec opatrně vmíchejte maliny (podle velikosti je můžete nejprve přepůlit) a jemně nastrouhanou citronovou kůru.

Krok 5: Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem a nalijte do ní připravené těsto. Pečte v předehřáté troubě asi 50 až 60 minut dozlatova.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře