Citronové brambory

Kuchyně: česká
Obtížnost přípravy: Snadný
Doba přípravy: 45 min.
Porce: 4

Seznam surovin

brambory 20 kusů (nové, středně velké)
citron 1 kus (bio)
česnek 1 palička
olej olivový 4 lžíce
máta 4 snítky
sůl

Postup přípravy

Brambory tence oloupeme nebo jen očistíme kartáčkem a omyjeme. Česnek oloupeme, dva stroužky nakrájíme najemno a zbylé rozkrojíme pouze na půlky. Ze čtvrtiny citronu oloupeme žlutou kůru a nakrájíme ji na plátky.

Do hrnce nalijeme asi litr vody, osolíme ji, přidáme rozpůlené stroužky česneku a nakrájenou žlutou citronovou kůru a přivedeme k varu. Pak přidáme brambory a na středním ohni je uvaříme téměř doměkka. Scedíme je a necháme odkapat (vývar z brambor nevyléváme).

V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme najemno nakrájený česnek, krátce promícháme a odstavíme z ohně. Přimícháme třetinu citronové dužniny nakrájené na jemné plátky, šťávu ze zbylého citronu a najemno nakrájenou mátu a lehce osolíme. Přidáme povařené brambory, vše podlijeme trochou odloženého vývaru z brambor a dusíme doměkka.

Poznámka k receptu

Brambory jsou výbornou přílohou k pečenému jehněčímu masu nebo pečeným či smaženým rybám.

Zdroj: igurmet.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře