Letní večeře hotová vcukuletu!
Náročnost: Velmi snadné Počet porcí: Pro 4 osoby Doba přípravy: Do 20 minut Vaření 0:15
Ingredience
1/4 hrnku hladké mouky
1/2 lžičky sušeného česneku
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce olivového oleje
500–600 g kuřecích prsou
3 lžíce citronové šťávy
1/4 hrnku medu
1–2 stroužky česneku, rozmáčknuté
4 lžíce másla, studeného
1 citron, nakrájený na kolečka
400–500 g čerstvých zelených fazolek
Příprava jídla
1 V hlubokém talíři promíchejte mouku, 1/4 lžičky sušeného česneku, 1 lžičku soli a 1/2 lžičky pepře. V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje. Kuřecí prsa obalte v kořeněné mouce, oklepte přebytečnou mouku a opékejte je na oleji dozlatova z každé strany 4 minuty.
2 V misce prošlehejte citronovou šťávu s medem, přidejte drcený česnek a vše vlijte ke kuřeti. Minutu dvě povařte a odstavte. Kuře vyjměte a do omáčky zašlehejte studené máslo. Vraťte kuře a dejte stranou.
3 V jiné pánvi rozehřejte zbylý olivový olej a opečte na něm citronová kolečka. Fazolkám seřízněte konce a překrájejte je na půl, fazolky přidejte k citronům a 3–5 minut je opékejte. Dochuťte solí, pepřem a zbylým sušeným česnekem. Podávejte s kuřetem.