Citronovo-tvarohové lívance

Rychlovka na svačinu nebo snídani: přesně to splňují tyhle svěží a voňavé lívanečky z tvarohu. Jejich tajnou ingrediencí jsou čerstvé citrony, které jim dodávají nádhernou vůni a neotřelou chuť.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 15 minut
NÁROČNOST nízká

Na lívance

1.5 hrnku hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
3 lžíce cukru krupice
1 hrnek mléka
120 g plnotučného tvarohu ve vaničce
2 vejce
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce citronové kůry
1 lžička vanilkového extraktu
máslo na smažení

K podávání

malinový sirup
citronová kůra
bylinky

Postup

Krok 1: Tento recept je velmi jednoduchý. Mouku (hrnek je myšlen o objemu 200 ml) smíchejte s práškem do pečiva a cukrem.

Krok 2: Přidejte mléko, tvaroh, vejce, citronovou kůru a šťávu a vanilku. Vše promíchejte, až vznikne hladké těsto, konzistencí je o něco hustější než na palačinky, ale na pánvi se svojí vahou trochu rozteče.

Krok 3: Na pánvi rozehřejte trochu másla a postupně z obou stran usmažte placky velikosti lívance. Na jednu placku spotřebujete zhruba 1 velkou lžíci těsta.

Krok 4: Hotové placky podávejte s ovocným sirupem (skvělý je malinový nebo jahodový), trochou čerstvě nastrouhané citronové kůry a bylinkami, vynikající je meduňka, jahodová máta nebo třeba u nás málo známá aloisie. Tu vřele doporučujeme zařadit do bylinkové sadby, je skvělá i do pití.

image_printVytisknout recept
5 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejnovější
Nejstarší Nejčastěji hodnocené
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Chuť

hmmm, mňam 🙂