Citronový koláč s olivovým olejem a ovesnou drobenkou

Že olivový olej používáte jen do slaných jídel? Zkuste ho zkombinovat s citronem a jogurtem ve voňavém koláči inspirovaném Řeckem. Je krásně vláčný a absenci másla v něm nikdo nepozná.

Ingredience pro:

22 cm průměr formy

Na těsto

3/4 hrnku hnědého přírodního cukru
1/2 hrnku olivového oleje
3 vejce
1 kelímek řeckého jogurtu
1/4 lžičky soli
1 citron
1.5 hrnku hladké mouky
3/4 lžičky jedlé sody

Na drobenku

1/2 hrnku ovesných vloček
1 lžička mleté skořice
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce medu

Postup

Krok 1: Cukr, olej a vejce prošlehejte, vmíchejte jogurt (140 až 200 g), sůl a šťávu a kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu a nakonec zapracujte i mouku a jedlou sodu.

Krok 2: Těsto vlijte do vymazané a vysypané koláčové formy.

Krok 3: Z vloček, skořice, oleje a tekutého medu nebo třeba datlového sirupu vytvořte drobenku a koláč jí posypejte.

Krok 4: Pečte asi 40 minut při 180 °C dozlatova.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře