Seznam surovin
mrkev 1 kus
cibule červená 1 kus
ředkvičky (1-2 svazky)
petržel hladkolistá 1 hrst
cizrna 200 gramů
Zálivka:
olej olivový 3 lžíce
šťáva citronová 1 lžíce
sůl
Postup přípravy
1 Cizrnu namočte den předem do studené vody. Druhý den ji slijte a cizrnu téměř zakryjte čerstvou vodou. Přiveďte ji k varu a pomalu vařte, napřed odkrytou, pak pod pokličkou, přibližně 40 minut doměkka. Před koncem varu cizrnu osolte. Hotovou slijte a nechte částečně vychladnout.
2 Vlažnou cizrnu promíchejte s mrkví nastrouhanou na nudličky, cibulí a ředkvičkami nakrájenými na kolečka a nasekanou petrželkou.
3 Zálivka: Do malé zavařovací skleničky nalijte olej, citronovou šťávu, osolte, uzavřete víčkem a dobře protřepte.
4 Nalijte na salát, promíchejte a nechte nejméně 30 minut odležet, aby se chutě hezky propojily.
Poznámka k receptu
Šťavnatá syrová mrkev, křehké ředkvičky a sladká červená cibule v doprovodu oříškové cizrny – to je lahůdka! A nejen pro vegetariány
12 hodin namáčení + 30 minut odležení
Tip: Pro zjednodušení a urychlení přípravy pokrmu můžete použít cizrnu v konzervě.
Kuchyně: mezinárodní
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 50 min.
Porce: 4
Zdroj: igurmet.cz