Čočka nakyselo

Pokud nechcete příliš experimentovat a rádi vsadíte na klasiku, ideální volbou je čočka nakyselo. K tomu sázené vejce, no zkrátka lahoda! 🙂

Suroviny (2–3 porce)

čočka 250 g
cibule 1 ks
mouka 1 lžíce
olej 1 lžíce
ocet 3 lžíce
cukr podle chuti
sůl, pepř
nové koření (3 kusy), bobkový list (3 listy)
vejce k podávání

Postup

Čočku namočte asi na 2 hodiny, slijte z ní vodu a uvařte spolu s bobkovým listem a novým kořením doměkka podle návodu na obalu (obvykle okolo 30 minut).

Slijte vodu, čočku sceďte a nechte jednu mističku vývaru z čočky stranou.

Na oleji si opečte cibulku, zasypte jednou lžící mouky, dobře orestujte, zalijte 1 dcl zeleninového vývaru, dobře provařte.

Přisypte čočku, dobře osolte, opepřete a okyselte octem. Pokud se čočka zdá být příliš suchá, podlijte ještě vývarem z čočky a provařte. Pokud je čočka příliš kyselá, stačí ji trochu dosladit cukrem.

2–3 porce
do 1 hodiny
Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře