Čočka s jarním lupením

Seznam surovin

čočka červená 200 gramů
ocet vinný 40 mililitrů
hořčice dijonská 1/2 lžičky
kmín římský 1 lžička (mletý)
sůl
olej olivový 100 mililitrů
bylinky 200 gramů (směs: šťovík,kerblík,kozlíček polní,bršlice kozí nohy)

Postup přípravy

Čočku vaříme asi 10 minut doměkka. Slejeme přes cedník vodu a odložíme do misky, než připravíme zálivku. Ocet smícháme s hořčicí, kořením a solí, přilejeme olej a metličkou vyšleháme hladkou zálivku. Nalejeme ji na ještě teplou čočku a opatrně promícháme, aby se čočka nerozpadala. Necháme vychladnout. Býlí dobře omyjeme a nasekáme na větší kousky. Šetrně promícháme s vychladlou čočkou. Ozdobíme čerstvými kvítky sedmikrásek nebo jinými právě kvetoucími

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře