Čočkový salát s gorgonzolou

Co budete potřebovat:

2 – 3 porce, 30 minut

Na salát:

200 g zelené čočky
2 větší snítky čerstvého tymiánu
3 bobkové listy
100 g sušených rajčat
10 cherry rajčat
2 lžíce javorového sirupu
2 lžíce bílého vinného octa
hrst čerstvé hladkolisté petrželky
hrst čerstvého koriandru
hrst čerstvého kopru
sůl

Na servírování:

100 g gorgonzoly DOP
hrst nasekaných vlašských ořechů

Postup:

Nejdřív jsem si propláchla čočku, dala ji do hrnce, zalila dostatkem vody (cca 1,5 litru) a společně s bobkovým listem a tymiánem dala pod pokličku vařit asi na 15 minut doměkka. V průběhu vaření jsem čočku ochutnávala a když byla tak akorát na skus (nechceme rozvařenou čočku), tak jsem ji scedila a propláchla studenou vodou.

Mezitím, co se čočka vařila jsem si nakrájela cherry rajčata i sušený rajčata na menší kousky, najemno jsem nasekala všechny bylinky a nahrubo oříšky. Hotovou čočku jsem ochutila javorovým sirupem, vinným octem a solí tak, aby mi to chutnalo. Radši přidávejte všechny tyhle ingredience po troškách, dokud není chuť podle vás dokonale vyvážená. Vinný ocet přidávám pro kyselost, javorovým sirupem sladím a sůl je jasná:)

Na závěr jsem přimíchala cherry i sušený rajčata, nasekaný bylinky, oříšky a lžičkou jsem dala na salát kousky gorgonzoly.

Tak šup do kuchyně!

Zdroj: mycookingdiary.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře