Čočkový salát z tmavozelené čočky

Seznam surovin

čočka zelená 200 gramů
máslo 1 lžíce
hrušky 2 kusy
celer 1/4 kusu
cukr 1 lžíce
šťáva citronová (z 1/2 citronu)
koriandr (sekaný na ozdobu)
ořechy vlašské (na ozdobu)

Postup přípravy

V míse promíchejte 200 g uvařené tmavozelené čočky. Na 1 lžíci másla osmahněte 2 hrušky nakrájené na plátky a 1/4 syrového celeru nakrájeného na nudličky. Přisypte lžíci cukru, zalijte šťávou z 1/2 citronu a promíchejte. Přidejte čočku, opět promíchejte a nechte nejméně 30 minut odležet. Ozdobte sekaným koriandrem a vlašskými ořechy.

Doba přípravy: 38 min.
Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře