Čokoláda bílá s kardamomem

Seznam surovin

mléko 200 mililitrů (polotučné)
smetana na šlehání 200 mililitrů
čokoláda bílá 100 gramů (kvalitní)
kardamom 8 kuliček
muškátový oříšek (na ozdobu)

Postup přípravy

Tobolky kardamomu lehce zmáčkněte plochou stranou nože, aby trochu popraskaly, a lépe tak uvolnily vůni. Vložte do rendlíku, zalijte mlékem a pomalu přiveďte k varu. Až se mléko začne vařit, stáhněte ho z plotny a nechte asi hodinu odležet. Z mléka vyjměte kardamom, přilijte smetanu a vsypte nalámanou čokoládu. Za častého míchání pomalu přiveďte k varu a zahřívejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Rozlijte do šálků a podávejte s nastrouhaným muškátovým oříškem.

Zdroj: igurmet.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře