Seznam surovin
vejce 2 kusy
cukr krupice 1 hrnek
máslo 100 gramů (+na vymazání)
mouka pšeničná hladká 2 hrnky (+na vysypání)
kypřící prášek do pečiva 1 lžička
cukr vanilkový 1 kus
mléko 1 hrnek
banány 3 kusy
kakao 3 lžíce
smetana 150 mililitrů (šlehačky)
Postup přípravy
1. Vejce vyšlehejte s cukrem. Vložte změklé máslo a ještě chvilku šlehejte.
2. Přidejte mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a mléko. Pečlivě propracujte v hladké těsto.
3. Banány rozmačkejte vidličkou, přidejte je do těsta a zasypte kakaem. Znovu řádně promíchejte.
4. Na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou nalijte těsto a uhlaďte jeho povrch.
5. Dejte péct do trouby předehřáté na 160 °C, asi na 30 minut.
6. Podávejte se šlehačkou nebo s čokoládovou polevou.
Kuchyně: evropská
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 45 min.
Porce: 6
Zdroj: igurmet.cz