Čokoládová plněná vejce

Nejen s tradičními sladkostmi si můžete užít letošní Velikonoce. Tenhle recept je určený i pro úplné začátečníky a zvládnete jej bez pečení. Stačí rendlík, čokoláda a trocha smetany!

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 5 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 2 porce

Budete potřebovat

2 čokoládová vajíčka
50 g hořké čokolády
50 g bílé čokolády
100 g 30% smetany ke šlehání
1 hrst mrazem sušených malin

Postup

Krok 1: Na tento recept potřebujete větší dutá čokoládová vajíčka. Na každou porci raději počítejte jedno, i když se plní vždy jen polovina. Při půlení totiž snadno praskají. Prasklou polovinu můžete použít při přípravě náplně. Vajíčka vybalte z alobalu. Nahřejte nůž v horké vodě, osušte ho a ještě horkým vejce ve spoji z výroby opatrně rozkrojte na poloviny.

Krok 2: Hořkou čokoládu (případně místo ní použijte část rozlámaného čokoládového vejce) nalámejte do misky, bílou čokoládu do druhé. Smetanu v rendlíku přiveďte téměř k varu.

Krok 3: Jakmile začne smetana kypět, rozdělte ji přesně na poloviny do misky s hořkou a do misky s bílou čokoládou. Nechte chvíli odležet, aby čokoláda povolila, a pak v každé misce vymíchejte hladký krém. Uložte do lednice.

Krok 4: V lednici nechte krém napůl ztuhnout, během tohoto procesu ho párkrát promíchejte, aby tuhnul rovnoměrně.

Krok 5: Na dno polovin čokoládových vajec nalijte trochu tmavého krému, pak doprostřed nalijte trochu bílého krému, pak přidejte opět tmavý a takto střídejte, dokud nejsou vejce skoro plná. Váha přilévané náplně rozprostře spodní vrstvu krému rovnoměrně po celém vejci a tím vytvoříte krásné pruhy. Nechte v lednici ztuhnout úplně, ideálně přes noc.

Krok 6: Ozdobte mrazem sušenými nebo i čerstvými malinami a originální čokoládový velikonoční dezert je na světě.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře