Kuchyně: evropská Obtížnost přípravy: Střední Doba přípravy: 60 min. Porce: 6
Seznam surovin
mouka pšeničná hladká 140 gramů
cukr 100 gramů
čokoláda hořká 70 gramů
máslo 70 gramů
vejce 1 kus (malé)
káva 1 lžička (instantní)
mouka pšeničná hladká (na vál)
čokoládová poleva tmavá 120 gramů (na ozdobení)
čokoládové zdobení (kuličky)
Na náplň:
čokoláda hořká 70 gramů
smetana na šlehání 0,2 decilitru
likér kávový 0,2 decilitru
cukr 1 lžíce
Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku, přimícháme cukr, vejce, změklé máslo, rozpuštěnou čokoládu a kávu rozmíchanou se 2 lžičkami horké vody a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme odležet v chladu.
Mezitím připravíme náplň. Do malé kovové misky rozlámeme čokoládu, přilijeme šlehačku a kávový likér, přidáme cukr, misku ponoříme do horké vodní lázně a vše necháme rozpustit na hladký krém.
Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a vykrojíme z něj formičkou srdíčka (celkem asi 60). Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a upečeme je do světle hnědé barvy. Po vychladnutí slepíme srdíčka po dvou připraveným vychladlým krémem a necháme ztuhnout. Na závěr je potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a než ztuhne, ozdobíme je čokoládovými kuličkami.
Zdroj: igurmet.cz